VRAGEN OVER HET PRODUKT

 1. Waarvan zijn de vloeren van Flexion Flooring gemaakt?
  De rubber vloer bestaan uit natuurrubber, carbon (tegen slijtage), pigment voor de kleur en vulcaniseermiddel voor de hardheid. De vinyl vloeren zijn gemaakt van zuiver polyvinylchloride van hoge kwaliteit. Het product wordt zo gemaakt dat de oppervlakte een textuur heeft: een profiel, een anti-sliplaag of juist glad. Indien de textuur een houtprofiel is wordt dit precies zo nagemaakt.
 2. Waar kan ik de vloeren toepassen?
  U kiest voor een Flexion Flooring rubber- of vinylvloer indien u de twee eigenschappen demping en hygiëne tegelijk belangrijk vindt. De vloeren kunnen in kantoren, woningen, sportzalen, kinderdagverblijven en industriële ruimtes toegepast worden. Bij de afbeeldingen ziet u waar de vloeren gelegd zijn.
 3. Zijn de vloeren niet te glad?
  Net als bij iedere vloer met een glad oppervlak (hout, tegels) is het mogelijke dat de aanwezigheid van water of andere vloeistoffen op het oppervlak de vloer glad maakt. De vloeren hebben een profiel of anti-sliplaag. Om uitglijden te voorkomen is het aan te bevelen om gemorste vloeistoffen te verwijderen en de vloer droog te houden.
 4. Het materiaal is er in tegels en rollen. Dat betekent dat er naden zijn. Is dat wel hygiënisch?
  Indien u gekozen heeft voor professionele installatie zijn de tegels of rollen zó dicht tegen elkaar aan gelegd dat doorlekken van gemorste vloeistoffen onmogelijk is. Bovendien worden de naden van alle vinyl-vloeren en sommige rubber vloer gelast, zodat lekken naar de ondervloer onmogelijk is. De vloeren zijn tijdens de produktie voorzien van een antibacteriële behandeling. Gemorste vloeistoffen moeten wel zo snel mogelijk worden opgeruimd om te voorkomen dat het vloeroppervlak glad wordt. Bedenk dat de voegen van tegelvloeren of de naden van parket vuil worden en vaak vuil blijven….
 5. Wat is het verschil tussen de verschillende vloerbedekkingsmaterialen?
  Voor het verschil tussen rubber en vinyl, zie ‘producten’ op deze website. Verschil in de types vloerbedekking is er in dikte, profiel en kleur. Hoe dikker de vloer, hoe meer demping. Indien een vloer is voorzien van een profiel maakt dit de vloer stroever. Bovendien zijn oneffenheden in de ondervloer of vuil dan minder goed zichtbaar. Een gladde vloer geeft visueel een ‘strakker’ effect, maar stelt hogere eisen aan de ondervloer: die moet perfect vlak zijn. Wat betreft kleuren is het zo dat op hele donkere en hele lichte kleuren vuil eerder zichtbaar is dan kleuren in de zogenaamde ‘middentonen’, zoals grijs, rood of blauw. Voor de vinylvloeren geldt dat de slijtlaag aan de oppervlakte verschillende diktes heeft bij de diverse types (Diamond, Dynamic, Sport). Hoe dikker de slijtlaag, hoe langer de verwachte levensduur.
 6. Kan ik de vloer toepassen met vloerverwarming?
  Ja, dat is heel goed mogelijk. Deze vloeren moeten in dat geval worden geďsoleerd om te zorgen dat de temperatuur van het vloeroppervlak niet hoger wordt dan 30°C. Uiteraard dient u de specificaties en plaatsingsinstructies van de leverancier van de vloerverwarming aan te houden.