VRAGEN OVER NAZORG EN ONDERHOUD

 1. De vloerbedekking is net geplaatst. Wat nu?
  In vele gevallen wordt rubber vloerbedekking net na het leggen voorzien van een coating door de vloerenlegger. Deze activiteit hoort bij de installatie-activiteiten. De vloer mag niet worden schoongemaakt of belopen, en meubilair mag niet terug op zijn plaats worden gezet tot 24 uur na het aanbrengen van de coating. Om het beste te halen uit uw nieuwe vloer adviseren we u het Flexion Flooring reinigings- en onderhoudssysteem te volgen. Flexion Flooring-vloeren zijn uiterst slijtvast en u kunt er door een regelmatig onderhoud voor zorgen dat uw nieuwe vloer mooi blijft en duurzamer is. Wij adviseren u om bij uw nieuwe vloer meteen een onderhoudsprodukten te bestellen. Extra verpakkingen van de schoonmaakproducten kunt u achteraf afzonderlijk bestellen.
 2. Wanneer mag ik schoonmaken als de vloer geplaatst is?
  Gedurende de eerste 24 uur na de plaatsing en coating mag de vloer niet worden gereinigd.
 3. Waarmee kan ik de vloer schoonmaken?
  Het is dringend aan te raden de aanbevolen onderhoudsprodukten te gebruiken.
  Reinigingproducten van andere fabrikanten kunnen stoffen bevatten die de vloer beschadigen. Om in aanmerking te komen voor onze produktgarantie bent u genoodzaakt het reinigings- en onderhoudssysteem van Flexion Flooring gebruiken.
 4. Lekken de naden door als er geknoeid wordt?
  Indien u gekozen heeft voor professionele installatie zijn de tegels of rollen zó dicht tegen elkaar aan gelegd dat doorlekken van gemorste vloeistoffen vrijwel onmogelijk is. Bovendien worden de naden van alle vinylvloeren en sommige rubber vloeren gelast, zodat lekken naar de ondervloer onmogelijk is. Gemorste vloeistoffen moeten wel zo snel mogelijk worden opgeruimd om te voorkomen dat het vloeroppervlak glad wordt.
 5. Welk type inloopmat of vloermat kan ik toepassen?
  Op rubberen vloeren kunt u ieder gewenst type plaatsen. In verband met de inloop van vuil is het verstandig om bij ingangen een schoonloopmat te plaatsen. U bespaart dan op schoonmaken.
  Voor vinylvloeren: gebruik geen matten met rubberen onderlaag of meubels met rubberen noppen op een vinyl vloer. Producten die worden gebruikt bij de fabricage van rubber kunnen doordringen in de vinyl vloerbedekking en er vlekken in veroorzaken.
 6. Hoe zit het met het krassen door meubels of bureaustoelen op wieltjes?
  Tafel- en stoelpoten kunnen krassen veroorzaken, dus kunt u de vloer beschermen door viltjes aan te brengen aan de onderzijde van de poten. De vloeren zijn door hun hardheid en slijtvastheid bestand tegen het rijden van bureaustoelen op wielen. Rubberen vloeren moeten wel een coating hebben om mooi te blijven!
 7. Hoe kan ik zwarte strepen van de vloer verwijderen?
  Vermeng een kleine hoeveelheid cleaner met wat water. Gebruik een met deze verdunde oplossing bevochtigde doek (of een niet-krassend nylon schuursponsje voor hardnekkige sporen). Het is mogelijk dat u daarna een kleine hoeveelheid coating moet aanbrengen op dit vloergedeelte.

Werkplan vloerverzorging


Activiteit Produkt Frequentie Hulpmiddelen
Basisbehandeling De af-fabriek paraffinelaag verwijderen Taski
profi
eenmalig handmatig:
nylon schrobborstel en rolemmer met mop
mechanisch:
waterzuiger en eenschijfs- schrobmachine
Grondig reinigen Taski
uniforte
eenmalig handmatig:
nylon schrobborstel en rolemmer met mop
mechanisch:
waterzuiger en eenschijfs- schrobmachine
Systematische verzorging Moppen cq schrobzuigen en opwrijven Taski
tensol
conc.
Periodiek Handmatig:
rolemmer met mop
Mechanisch:
eenschijfs-schrobmachine
Stofwissen en vlekverwijderen Taski
tensol
conc
Dagelijks Handmatig:
vloerwisdoeken, rolemmer en mop